lakrovics-kápolna_dabasTÖRTÉNET
HELYSZÍN
JÖVŐKÉP
ELÉRHETŐSÉG
FórumAz épületről eddig konkrét tervek még nem készültek, de a TRAFIK-KÖR tagjai már megfogalmazták az felújítás gondolatiságát.

Véleményünk szerint a jelenlegi nyers téglafal az épület értékévé vált az idő során, és érintetlenül hagyása üzenet lehetne a jelen és a jövő számára, hogy a kápolna életében volt nehéz időszak is. Az épület tornyán található toronysisak alapvetően jó állapotban van, ám arányai átgondolhatóak. 

A belső térben a csillagos ég motívumú boltozati festés már csak néhány helyen javítható. Elképzelésünk szerint a belső tér fehér festést kapna, és ott ahol lehet a freskókat is kijavítanánk, és megmaradna valami a régi épületből is ezáltal, ugyanakkor, modern, tiszta közeget adnánk egy esetleges meditációs, vagy gyertyagyújtó helyhez.

A kápolna előtti tér kezdése lehetne az épület mellett található temető felfedezésének. Innen indulna az út (követve a terep adottságait) a temető sírjai felé, és a Bíbor utcában, a temető másik oldalán érne véget.

A temető és a kápolna felújítását a nemrég felújított TRAFIK-hoz hasonlóan, főleg adományokból oldanánk meg, számítva a dabasi kivitelezők nagyvonalúságára, és minőségi munkájára.


lakrovics
lakrovics
  lakrovicswww.lakrovics.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!